События

Проєкт, що покликаний змінити відношення до гастрономічної спадщини

В Ураїні стартує новий проєкт, що об’єднає зусиллся Закарпатської та Одеської областей по збереженню гастрономічної спадщини.

9 серпня 2021 року відбудеться презентація проєкту національної співпраці «Віртуальний музей гастрономічної спадщини «Вітрина Закарпаття», що реалізується за підтримки Українського культурного фонду та розповсюджується на територію Закарпатської та Одеської областей і м. Київ (​​https://www.facebook.com/ShowcaseofTranscarpathia).

З метою збереження обрядових традицій приготування їжі різних етнічних груп, ресурс інтегруватиме створені за європейськими вимогами бази даних елементів гастрономічної спадщини, а на їх основі будуть розроблені три досьє елементів нематеріальної культурної спадщини в Закарпатській та Одеській областях. 

Займатися впровадженням складових проєкту в Одеській області будуть партнери – Одеська академія харчових технологій та громадська спілка «Дорога вина та смаку Української Бессарабії». Їми будуть актуалізовані 5 традиційних продуктів у межах Дороги та створені описові картки, які стануть основою для їх введення до Ковчегу смаку України та НСК (Національна культурна спадщина). Також буде створена концепція віртуального музею “Вітрина Одещини” та гастрономічна локація з представленням страв, відібраних для онлайн музею у співробітництві з місцевим бізнесом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *