Вино,  События

Старий Манзир. Перше знайомство

В рамках презентації екокультурного туристичного маршруту “Тарутинський степ”, відбулася онлайн презентація-дегустація вин дегустаційного залу “Старий Манзир”, що знаходиться в мальовничому селі Лісне Бородинської ОТГ. 

Презентація пройшла в Одесі, в колоритному закладі, одній із локацій Дороги вина та смаку, готелі Атлантік. Тож у присутніх була можливість оцінити не лише чудові вина, а й скуштувати блюда бессарабської кухні, якими частують гостей в Лісному. В Одесі, окрім журналістів були присутні туроператори та спеціалісти Одеської академії харчових технологій, які також активно співпрацюють з винними локаціями Доріг вина та смаку України. В Києві, той же час знаходились учасники промо/прес туру, який відбувся маршрутом 29-31 жовтня, на чолі з  координаторкою проекту Валерією Бондаренко та учасники “Дороги вина та смаку Київщини” з дегустаційним сетом від “Старого Манзиру”.

Презентація відбулася у наступному форматі: презентація-дегустація-експертна оцінка.

Під розповіді управляючого локацією Олександра Граматика про виробництво,природний колорит цієї місцевості, було продегустовано чотири види вина марки “Старий Манзир”: Рислінг, Шардоне, Каберне та Сапераві. В цілому, всі вина отримали позитивний відгук від експертів. Олександр розповів і про дегустаційний зал, який облаштовується в мисливському стилі та про старовинні підвали, які збереглися тут із часів засновниці Манзира графині Роксандри Струдза. 

Присутні слухали розповідь та  піднімали бокали по обидві сторони екрану!

Але учасники події не лише куштували вина, а й провели брейн – стормінг та підказали декілька цікавих ідей подальшого просування локації. Зокрема оформлення сувенірної алкогольної продукції та атракцій для туристів. Виявилось, що на господарстві також вирощують мисливських собак англійської породи, які полюють на дичину. Тож це може бути надзвичайно цікавим для туристів, які захоплюються полюванням, як старовинним ремеслом яким володіли наші предки. 

Валерія Бондаренко-координатор проекту “Створення та смартрозбудова еко-культурного туристичного маршруту “Тарутинський степ на засадах сталого розвитку”, національний експерт проекту ЄС “Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні” з розбудови доріг вина та смаку, зокрема, першого в Україні пілотного проекту “Дорога вина та смаку Української Бессарабії”: 

  • Формат презентації онлайн з дегустаціями  оффлайн” вдала форма презентації особливо в  період ковід обмежень. Він дозволяє відчути реальний смак продукту локацій та сформувати попит на майбутні гастро-туристичні подорожі. В рамках преспромотуру в цей раз нам не вдалось побувати в частині локацій маршрут із за ситуації з ковідом, але зібравшись у такому форматі, коли ті хто там був поділились враженнями, фото, відео, та ще й вином – враження, наче там побували.”

Олександр Грабовський, Президент асоціації туроператорів м.Одеса: 

  • Тут буде чим порадувати туристів: дуже якісні вина з вираженим локальним характером, місцева кухня з болгарськими, молдавськими, єврейськими, німецькими і навіть грецькими корінням, багата природа, найцікавіші об’єкти показу з нальотом шляхетної старовини. Скажу по секрету: туристів на виноробню супроводжуватимуть дев’ять доброзичливих гончаків собак породи гальго. А мисливці таку “компанію” оцінять особливо. Дуже чекаємо, коли Старий Манзир та село Лісове відкриють туристам усі принади нового маршруту “Тарутинський степ” 

Оксана Кузнєцова, співзасновниця marketing tourism community “Odessa WOW”: 

  1. Ця територія тільки зароджується як туристична дистинація. Я вже зараз привернула б до неї увагу любителів вина, зробивши свято спільної посадки виноградних саджанців, які можуть стати фамільним патронатом. Це буде хороший інфопривід приверне увагу до цієї локації та покаже скільки треба часу, щоб із саджанця отримати виноград, а потім і вино. Це стала довгограюча історія та привід повертатися до цього місця неодноразово.
  2. Гарна  ідея позиціонування не прив’язуватись до етнічної складової, а до інтересів власників заводу, а саме до собачого полювання. Це вигідно відрізнятиме локацію від інших локацій. 
  1. Сила цього продукту у молодості, у виноматеріалі. Я би порекомендувала цей момент і посилювати. Залишити купажування іншим господарствам, а тут пропонувати чистий виноматеріал у bag in box. Це буде фішка. Адже на полювання зазвичай приїжджають компанією і однієї стандартної пляшки буде мало. 

Контакти локації

с. Лісне, вул. Першотравнева, 41
+38 (067) 269 97 00

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *